Coronacrisis: 250 vluchten vol hulp

In februari 2020 werd de wereld opgeschrikt door een pandemie zoals we die niet eerder hadden gezien. Het coronavirus legde binnen enkele weken ieder continent nagenoeg plat. wat ook op de transport-industrie een grote impact had.

Deel: 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

In maart werden wij echter benaderd door een klant uit de medische sector met een bijzonder verzoek. Een grote hoeveelheid medische hulpgoederen moest vanuit het Verre Oosten naar Europa worden vervoerd om daarmee de Nederlandse zorg te bevoorraden.

Het was een complexe operatie die nog lastiger werd gemaakt doordat er continu sprake was van veranderingen en aanpassingen in de diverse zendingen. Om alles doorlopend te kunnen coördineren en direct in te kunnen spelen op iedere afwijking, hebben onze collega’s wekenlang in wisselende shifts non-stop keihard gewerkt.

Uiteindelijk is het ons gelukt om in drie maanden tijd 250 vluchten vanuit onder andere Shanghai, Beijing, Kuala Lumpur en Singapore naar Nederland te brengen. Uiteraard was ons dit nooit gelukt zonder de geweldige samenwerking met onder andere de internationale douane, het Skyteam en de diverse transporteurs en leveranciers. We vinden het een eer om met deze opdracht een bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus te hebben kunnen leveren.

“Het is ontzettend bijzonder om echt impact te hebben op het leven van mensen. We kennen die mensen niet en onze hulp is indirect, maar daarom niet minder waardevol. Daar ben ik trots op.” 

Rick van Kampen, Managing Director – BGL NL

Deel: 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Gerelateerde referenties