Uw bedrijfstak

Het is onze taak om uw bedrijf te kennen en de beste logistieke oplossingen te bieden. Wij bieden ondersteuning en oplossingen op maat voor fabrikanten, distributeurs, logistieke dienstverleners, importeurs & exporteurs, retailers en anderen.

Overzicht van de bedrijfstakken waar BGL mee werkt

Fabrikanten

Als fabrikant bent u praktisch de eerste stap in een lange commerciële keten. Het omzetten van grondstoffen in bruikbare producten die worden verkocht aan andere bedrijven en/of retailers. Veilig transport en stipte levering zijn essentieel omdat dit uw kansen op succes en groei bepaalt. Daarom moet u blindelings kunnen vertrouwen op uw logistieke dienstverlener.

BGL herkent dit en zorgt voor een logistiek proces dat zowel stabiel is als flexibel wanneer dat nodig is. We beheren grootschalige zendingen en wereldwijde distributie. Laat ons de regisseur zijn van uw volledige logistieke keten, door de toeleveringslogistiek van uw producten aan uw afnemers te optimaliseren.

Distributeurs

Distributeurs bieden vaak soortgelijke diensten aan als een groothandelaar, maar spelen een actievere rol in het logistieke proces. Zij spelen een essentiële rol in de samenwerking tussen fabrikanten en andere bedrijven. Voor een soepel proces is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op een logistieke dienstverlener die een breed scala aan distributiemogelijkheden biedt en elk aspect van de gehele supply chain beheert.

Het meest effectieve distributieproces verschilt per bedrijf. Wij zijn een betrouwbare partner en helpen u om de keten te optimaliseren naar uw specifieke behoeften, maar toch het proces zo eenvoudig mogelijk te houden. Wij beheren uw zendingen, zodat u zich volledig kunt richten op uw producten.

Logistiek dienstverleners

Er zijn veel logistieke dienstverleners over de hele wereld met verschillende sterke punten en niches. Wij geloven in het bundelen van krachten en het leren van elkaar. Als onze diensten een aanvulling kunnen zijn op uw huidige dienstenpakket, dan werken we graag samen. Of u nu een luchtvracht partner nodig heeft naast uw zeevracht diensten of iets anders, wij zijn er om u te helpen. Daarnaast bieden wij ondersteuning aan een groot aantal logistieke dienstverleners die wat extra expertise of mankracht nodig hebben.

Natuurlijk begrijpen we de sterke concurrentie op de markt. Door transparante afspraken te maken en alleen de lege plekken op te vullen waar en wanneer het nodig is, kunnen we een comfortabele samenwerking tot stand brengen waar iedereen baat bij heeft. Zo kunt u uw bedrijf laten groeien.

Importeurs en exporteurs

Importeurs en exporteurs zijn gespecialiseerd in het vervoer van goederen van of naar andere landen. Zowel bij de import als bij de export is veel documentatie nodig om te voldoen aan de regelgeving van de afzonderlijke overheden. Zonder deze documentatie is internationale handel onmogelijk.

Wat de herkomst of bestemming ook is, BGL kan het altijd verzorgen. Van documentatie, verpakking en verzending tot elke andere gerelateerde dienst die u nodig heeft. Of het nu gaat om deadlines, voorraadproblemen of kostenbesparende plannen, wij helpen u om het logistieke proces te optimaliseren. Wij zijn niet alleen uw expediteur, maar ook uw partner.

Detailhandel

Detailhandelaren kopen grote of kleine hoeveelheden producten van fabrikanten en distributeurs en verkopen deze rechtstreeks aan hun klanten. Als klantgericht onderdeel van de supply chain weet je wat ze nodig hebben om gelukkig en tevreden te zijn. Dit vraagt om een specifieke aanpak. Kwaliteit, betrouwbaarheid, snelheid, transparantie en flexibiliteit zijn een must!

Door samen te werken met BGL krijgt u altijd alle voordelen van een efficiënte en op maat gemaakte supply chain: continu inzicht in uw voorraad, concurrerende tarieven om uw winstmarges te verhogen en advies over manieren om uw interne logistieke proces te optimaliseren. Als betrokken partner helpen we u om echt het verschil te maken voor uw klanten.

Wij opereren wereldwijd

Met kantoren en magazijnen in alle hoeken van de wereld werken onze hoogopgeleide en toegewijde operationele experts samen met ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven.

Wilt u weten in welke industrieën we gespecialiseerd zijn?