Spoorvervoer

Spoorvervoer heeft de afgelopen tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is dan ook een zeer populair vervoersmiddel geworden. Als bijkomend voordeel is het ook de meest duurzame manier.

Spoorvervoer oplossingen

Duurzaam transport van oost naar west

In de afgelopen jaren zijn de treinroutes van Europa naar China (en vice versa) uitgebreid ontwikkeld. Spoorvervoer biedt economische kansen voor uw zendingen van en naar China, maar ook naar de meeste centrale stations in Europa. Dit type transport wordt gezien als het ultieme compromis, omdat de transittijd korter is dan die van zeevracht en de kosten lager zijn dan die van luchtvracht. Ook is dit veruit de meest duurzame manier van transport, waardoor het geschikt is voor bedrijven die op een milieuverantwoorde manier zaken doen.


De toekomst ligt op de rails

Naast de voor de hand liggende ‘groene keuze’, heeft de introductie van containertreinen de tijd voor het laden en lossen van lading aanzienlijk verkort. Dit, en het feit dat treinen een zeer betrouwbare manier van transport zijn, toont aan dat de populariteit van het vervoer per spoor snel toeneemt. Het is een goede optie voor stukgoedtransporten zoals reserve- en consumptiegoederen of zelfs bulkgoederen. U heeft de mogelijkheid om een volledige container te boeken of slechts een deel van de lading.

Ons aanbod aan u

Spoorvervoer is het duurzame alternatief

Hier zijn slechts enkele redenen waarom spoorvervoer misschien wel de meest interessante manier van continentaal vervoer voor de toekomst is:

  • Uitstoot van ongeveer 70% van de C02-emissies van wegtransport per equivalente rit, bijna 90% minder kleine deeltjes (PM10) en tot vijftien keer minder stikstofoxide (NOx), waardoor dit veruit het meest duurzame transportmiddel is.
  • Tijdsgebonden diensten met een hoge mate van betrouwbaarheid
  • Geschikt voor een breed scala aan ladingen, waaronder vloeistoffen, bulkgoederen, consumptiegoederen en gevaarlijke stoffen
  • Een concurrerende omgeving zorgt voor een betere service tegen lagere kosten
  • Zeer flexibel in te spelen op de veranderende vraag en flexibel te plannen op korte termijn

Wat we doen

Bekijk onze korte introductie van alle diensten die BGL aanbiedt. Ongeacht de grootte; elke klant is even belangrijk. Wij zijn trots op alle klanten die we wereldwijd bedienen.
Video afspelen

Referenties waar we het meest trots op zijn

Wilt u weten in welke industrieën we gespecialiseerd zijn?