Kerstartikelen uit China

We ontvingen de opdracht om een grote zending met kerstartikelen vanuit Azië naar Nederland te transporteren. Een tijdige levering was van groot belang aangezien de artikelen ruim voor de kerst gedistribueerd moesten worden naar diverse winkels en tuincentra in Europa.

Deel: 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Na een berekening op basis van tijd versus kosten, werd gekozen voor vervoer per spoor via de zogenaamde Zijderoute. Tijdens het transport zorgde slechte weersomstandigheden en beperkte communicatie-mogelijkheden ervoor dat de locatie van de trein op een bepaald moment volledig onbekend was. Zowel de spooroperator in China als diverse terminals in Polen en Duitsland waren telefonisch niet bereikbaar.


“Ik zette mijn wekker om midden in de nacht te kunnen bellen naar China. Dat is echter een stuk minder vervelend dan het zou zijn om een klant teleur te stellen.” 

Ronald Middelburg, Director Rotterdam – BGL NL

Uiteindelijk heeft onze key-accountmanager het telefoonnummer achterhaald van een invloedrijke functionaris bij de Deutsche Bahn. Die wist de zending te lokaliseren naar een station in Polen, maar kon ons verder niet helpen. De tijdige levering van de kerstproducten en de tevredenheid van onze klant begon hierdoor in gevaar te komen. Voor BGL is dat uiteraard geen acceptabele uitkomst en we moesten dus snel een manier vinden om het transport weer ‘op de rails’ te krijgen. Met veelvuldig bellen, diverse dringende verzoeken en een intensieve samenwerking met onze diverse partners, lukte het ons de controle over de zending terug te krijgen. Vanwege de vertraging moest ons logistieke team echter opnieuw snel schakelen. Er werd besloten om voor het laatste stuk van het traject vrachtwagens in te zetten. In samenwerking met een van onze betrouwbare wegtransporteurs, wisten we op die manier de zending op het distributiecentrum te krijgen. Daar heeft een aantal van onze medewerkers vervolgens tot diep in de nacht geholpen om de vrachtwagens uit te laden. Door het snelle handelen en de enorme inzet van de collega’s, ontving de klant zijn goederen alsnog op tijd voor de kerst.

Deel: 

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Gerelateerde referenties